Ez a hosszú élet titka.

Több 110 éven felüli hölgy állítja, hogy a hosszú élet titka a pasimentes élet. Ilyen pl. A brit Madeline Dye például annyira komolyan gondolta ezt, hogy soha nem is próbálkozott meg a pártalálással, elmondása szerint pedig ennek köszönheti, hogy nemrég a 106. születésnapját ünnepelhette.

Madeline Dye még mindig bot nélkül jár és nagyon önálló. Mikor 103 éves volt, megkért, hogy rakjam fel az új függönyöket a szobájába, mire mondtam neki, hogy holnap megcsinálom. Másnap mikor mentem hozzá, azzal fogadott, hogy » tetszik az új függönyöm? Mit szólsz, mit csináltam?« Egyedülrakta fel a függönyöket

Egyébként még mindig egyedül öltözik és lejár a közösségi térbe beszélgetni a többiekkel. Ráadásul a mai napig nagyon jó humora van. Bármikor megkérdezik tőle, hogy van-e férje, mindig azt válaszolja: »sose volt, ezért vagyok ennyi idős«. Azt mondja, megkímélte magát a párkapcsolatok okozta stressztől

– magyarázta az unokahúg.

A brit ClarClara Meadmore a '30-as évekbena Meadmore 12 évesen határozott úgy, hogy nem fogja hagyni, hogy a szexszel rabolják az idejét a férfiak.

Ezt a döntést tehát még kb. 1915. tájékán hozhatta meg a brit Clara Meadmore, a hölgy ugyanis már százhetedik életévét is betöltötte. Akkoriban ezt még nem így hívták, de Miss Meadmore vérbeli szingli volt a húszas-harmincas-negyvenes(-stb.) években, hiszen az volt a filozófiája, hogy sikeres életét nem fogja feláldozni holmi párkapcsolatért, férfiakért, családért. Igaz, mai szemmel nézve különösebb karriert nem futott be a hölgy, hiszen nyugdíjazásáig (amire valamikor a hatvanas években kerülhetett sor) titkárnőként dolgozott, de abban a világban, amelyben Meadmore kisasszony felnőtt, már az nagy szó volt, hogy nőként egyedül el tudta magát tartani.

 

Gladys Gough azt mondja, hogy azért ért meg ilyen szép kort, mert nem hagyta, hogy a férfiak tönkretegyék, de a hosszú élet titka egyéb is lehet. A néni ugyanis hosszú élete során mástól is megtartóztatta magát: egy korty alkoholt sem ivott soha, nem is dohányzott, és kábítószerekhez meg pláne nem nyúlt, hiszen már a hatvanas években is túl volt az ötvenen. Azért van hobbija, azt mondja, utazni szeret, ami sokkal jobb, mint a férfiakra pazarolni az időt.

Lehet benne valami? Ti hogy gondoljátok?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.